Καραντίνα: Απειλή ή μεγάλη ευκαιρία;

Δημοσιεύθηκε από Demetrios Vavvas, στις 09/07/2020

Η απρόσμενη αλλαγή που ήρθε στις ζωές μας με τον covid-19 δημιούργησε καινούργια δεδομένα. 

Πολλά από τα εμπορικά και επιστημονικά μοντέλα που διδαχθήκαμε στο Πανεπιστήμιο, στις καινούργιες αυτές συνθήκες δεν ισχύουν ή τουλάχιστον έχουν υποστεί σοβαρότατες αλλαγές.

Η καραντίνα πλέον είναι αυτή που καθορίζει τον προγραμματισμό και τις επενδύσεις των επιχειρήσεων. Γιατί όποιος επιχειρηματίας δεν είναι διορατικός και δεν ενεργήσει μεριμνώντας πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με ανελαστικά, μη βιώσιμα χρέη και πολύ πιο πιθανό να βρεθεί με λουκέτο στην επιχείρησή του. 

Παρουσιάζεται μια τάση στην παγκόσμια αγορά σύμφωνα με την οποία, οι καταναλωτές σνομπάρουν και απορρίπτουν τις επιχειρήσεις χωρίς online παρουσία, ενώ αντίστοιχα όποιος επιχειρηματίας δεν επιδιώκει online παρουσία δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα γύρω από το brand που εκπροσωπεί η επιχείρησή του.

Online παρουσία δεν είναι απλώς να ανοίξουμε ένα λογαριασμό στο instagram ή στο facebook και ποστάρουμε ό,τι μας κατέβει ή να έχουμε ένα website ή eshop της κακιάς ώρας. Η διαδικτυακή σας παρουσία θα πρέπει να είναι αν όχι τέλεια, πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα. Μα πιο πολύ να ενισχύει το αίσθημα της άνεσης στους επισκέπτες και κυρίως το αίσθημα πως όλα γίνονται με απόλυτο επαγγελματισμό και οργάνωση πίσω από την οθόνη.

Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως από το περίπτερο και το μπακάλικο της γειτονιάς μέχρι την πιο σύνθετη και μεγάλη πολυεθνική επιχείρηση ή οργανισμό, πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες- καταναλωτές μια άρτια, επαγγελματική και ευέλικτη online παρουσία.

Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας, να εξετάσουμε τα δικά σας δεδομένα και να σας υποστηρίξουμε στο επόμενο μεγάλο βήμα για την επιβίωση και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

facebook share
facebook share