Γιατροί σε πολλές χώρες παρατηρούν αύξηση εφήβων που εμφανίζουν νευρικά τικ και εισηγούνται πως το άγχος, η κατάθλιψη και το Tik Tok θα μπορούσαν να συμβάλλουν.

Η άνοδος των νευρολογικών κρουσμάτων ξεκίνησε την περίοδο γύρω από την έναρξη της πανδημίας και έχει προβληματίσει την ιατρική κοινότητα όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Αρκετά άρθρα ιατρικών περιοδικών διαπίστωσαν ότι τα έφηβα κορίτσια που διατηρούσαν ενεργά accounts στο Tik Tok  παρουσίασαν συμπτώματα του συνδρόμου Tourette.

Το σύνδρομο Tourette είναι μια γενετική διαταραχή του νευρικού συστήματος, σύμφωνα με την VOA, και μπορεί να προκαλέσει τικ, επαναλαμβανόμενες, ακούσιες κινήσεις ή ήχους. Η διαταραχή επηρεάζει κυρίως  έφηβους και τα τικ συνήθως ξεκινούν όταν ένα άτομο είναι νέο και στη συνέχεια αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου.

Η Δρ. Kirsten Müller-Vahl, γιατρός με έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας δήλωσε στην Jerusalem Post ότι βλέπει όλο και περισσότερα έφηβα και νεαρά κορίτσια να έρχονται με τικ. Η κα  Müller-Vahl, η οποία θεραπεύει την Tourette για 25 χρόνια, είπε ότι ενώ τα άτομα που πάσχουν από τη διαταραχή έχουν συνήθως τα δικά τους μοναδικά τικ, νεαρά κορίτσια που εξέτασε πρόσφατα  και ήταν εντανικοί χρήστες του TikTok είχαν τα ίδια συμπτώματα μεταξύ τους.

Recommended Posts