Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του αλλάζει το όνομά της σε Meta.  Ο Ζούκερμπεργκ εξήγησε τη νέα επωνυμία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εικονική εκδήλωση της εταιρείας, Facebook Connect, λέγοντας: «Είναι καιρός να υιοθετήσουμε μια νέα εταιρική επωνυμία που θα περιλαμβάνει ό,τι κάνουμε». Όμως, αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια. Το όραμα πίσω από το Meta εξακολουθεί να είναι ακριβώς αυτό: ένα όραμα. Αυτήν τη στιγμή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμένουν ο πυρήνας των λειτουργιών και των εσόδων της εταιρείας. 

Υιοθετώντας ένα νέο όνομα, το Facebook μπορεί να προσπαθεί να ισχυριστεί ότι αναπτύσσει καινοτόμες τεχνολογίες που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι μια εταιρεία  που χάνει την πίστη των πελατών της. 

Παρά το νέο του όνομα, το Facebook δεν μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικά κανένα διαχωρισμό μεταξύ της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του metaverse και άλλων εξελίξεων, επειδή οι τελευταίες είναι μόλις στα σπάργανα.

Με την προσπάθειά του για αλλαγή επωνυμίας, το Facebook δίνει υποσχέσεις που δεν φαίνεται να μπορεί να εκπληρώσει αυτήν τη στιγμή. Μέχρι να δείξει ότι κάνει πραγματικές αλλαγές, το Meta θα είναι το ίδιο παλιό Facebook με άλλο όνομα.

Κλείστε δωρεάν ένα ραντεβού με την συμβουλευτική μας ομάδα.

Recommended Posts