Η Twitter Inc (TWTR.N) παρουσίασε την Τρίτη νέες δυνατότητες διαφήμισης και αναβάθμισε την πλατφόρμα με έναν αλγόριθμο που αποφασίζει ποιες διαφημίσεις θα δουν οι χρήστες, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για τη δημιουργία της βάσης για την έναρξη μελλοντικών δυνατοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου, δήλωσε η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στο Reuters.

Οι νέες δυνατότητες έρχονται καθώς το Twitter πιέζει να αναπτύξει τις διαφημιστικές του επιδόσεις, μια στρατηγική που στοχεύει στη γρήγορη παραγωγή πωλήσεων και αποτελούσε μόλις το 15% των επιχειρήσεων του Twitter πέρυσι. Η προσπάθεια θα μπορούσε να βοηθήσει το Twitter να επιτύχει τον στόχο του να διπλασιάσει τα ετήσια έσοδά του έως το 2023.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο τοποθετείται για να επιτρέψει τελικά στις επιχειρήσεις να πωλούν προϊόντα μέσω της υπηρεσίας βελτιώνοντας πρώτα την ικανότητά της να εμφανίζει στους χρήστες σχετικές διαφημίσεις και αυξάνοντας την πιθανότητα να κάνουν κλικ στη διαφήμιση.

“Οι διαφημίσεις απόδοσης είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία … που είναι σχετικά ανεκμετάλλευτη για εμάς”, δήλωσε ο Kamara Benjamin, διευθυντής προϊόντων ομάδας στο Twitter, σε μια συνέντευξη. “Τελικά, αυτό θα οδηγήσει σε άτομα που εγκαθιστούν εφαρμογές, επισκέπτονται ιστότοπους και βρίσκουν προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες τους.”

Οι διαφημίσεις που προωθούν λήψεις για παιχνίδια για κινητά και άλλες εφαρμογές, οι οποίες αποτελούν σημαντικό τύπο διαφήμισης σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, θα επιτρέπουν στους χρήστες να ξεκινήσουν τη λήψη χωρίς να εγκαταλείψουν την εφαρμογή Twitter, ανέφερε η εταιρεία σε δημοσίευση ιστολογίου την Τρίτη. Προηγουμένως, οι χρήστες έπρεπε να εγκαταλείψουν το Twitter για να κατεβάσουν άλλες εφαρμογές.

Το Twitter πρόσθεσε ότι εργάζεται σε νέα εργαλεία για να επιτρέψει στις εταιρείες να προβάλλουν διαφημίσεις για να βρουν πελάτες που είναι πιο πιθανό να κάνουν αγορές εντός εφαρμογής.

Οι διαφημίσεις προβολής διαφανειών που διαθέτουν πολλά προϊόντα μπορούν πλέον να στέλνουν χρήστες σε διαφορετικούς ιστότοπους όταν κάνουν κλικ στη διαφήμιση, ενώ οι προηγούμενες επωνυμίες μπορούσαν να επιλέξουν μόνο έναν προορισμό. Αυτό αύξησε τον αριθμό των κλικ κατά 25% σε διαφημιστικές καμπάνιες που έθεσαν ως στόχο την αύξηση των επισκέψεων στον ιστότοπο, ανέφερε η εταιρεία.

Το Twitter βελτίωσε επίσης τον αλγόριθμο διαφήμισης, δείχνοντας τις διαφημίσεις σε μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων στην αρχή της καμπάνιας, ώστε να μπορεί να μετρήσει καλύτερα το ενδιαφέρον των χρηστών, είπε ο Benjamin.

Αυτές οι βελτιώσεις αλγορίθμων οδήγησαν σε αύξηση 36% στις διαφημιστικές καμπάνιες που πέτυχαν τουλάχιστον πέντε λήψεις κατά τη διάρκεια της περιόδου που η διαφήμιση προβλήθηκε στο Twitter, ανέφερε η εταιρεία.

πηγή: Reuters

Recommended Posts