Είναι κοινή η αίσθηση, πως από το 2000 και μετά οι επιστήμες και η τεχνολογία εξελίσσονται ταχύτατα και σε τέτοιο βαθμό που κάθε μέρα μέτρα σαν μια ολόκληρη δεκαετία. Η εξέλιξη αυτή  δεν επιδρά μόνο στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία αλλά και στην καθημερινότητα όλων μας.  Από τη δεκαετία του 1960 μέχρι και τα τέλη του 1990 ο διαφημιστικός κλάδος αντιμετώπιζε τους καταναλωτές σαν ξεχωριστές οντότητες και προσπαθούσε μέσω της επανάληψης να εξασφαλίσει αύξηση πωλήσεων και μεγαλύτερους τζίρους. Σήμερα όλα έχουν αλλάξει. Το αυτοκίνητο που οδηγούμε, το σπίτι μας, το κινητό μας, η τηλεόραση μας κτλ, όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και εξοπλισμένα με υψηλής τεχνολογίας αισθητήρες περισυλλογής δεδομένων. Σήμερα διαφήμιση δεν σημαίνει μόνο αξιοποίηση χρόνου, δεν σημαίνει μόνο έξυπνη γραφιστική επιμέλεια αλλά κυρίως σημαίνει ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εξόρυξη δεδομένων που μπορούμε να πετύχουμε μέσα από μία απλή καθημερινή συζήτηση με έναν τυχαίο άνθρωπο. Για να μελετήσουμε σε βάθος το φαινόμενο αυτό, ήρθαμε σε επαφή με εθελοντές οι οποίοι επιλέγονται τυχαία ώστε το δείγμα μας να είναι αξιοκρατικό και αμερόληπτο. Στο παράδειγμα που ακολουθεί  παρουσιάζουμε τυχαία μια απο τις επαφές αυτές που πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 50-55 ετών. Το μόνο που τον ρωτήσαμε ήταν να μας πει δυο λόγια για τη ζωή του. Σταματήσαμε να μιλάμε αφήνοντας του χρόνο να προσαρμοστεί με την ερώτηση και να αποφασίσει με ποιες πληροφορίες και ποια δεδομένα θα μας απαντούσε. Οι πληροφορίες που μας έδωσε ήταν μια απλή πηγαία και αυθόρμητη απάντηση στην ερώτηση που θέσαμε.

Σαν μια πρώτη εκτίμηση μπορούμε να πούμε πως ο Γιάννης μας έδωσε με προτεραιότητα τις πληροφορίες που αφορούν την προσωπική του ζωή δίνοντας την πρώτη θέση στην εργασία του και αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι έχει να κάνει με τό τί θεωρεί κάποιος σημαντικότερο και άρα το τοποθετεί πρώτο αλλά πρόκειται για έναν εσωτερικό τρόπο σκέψης “η δουλειά μου είναι ένα σταθερό έδαφος πάνω στο οποίο έχτισα όλη μου την ζωή”.

Αφού μας κάνει μία γρήγορη ξενάγηση στα πολυτιμότερα στοιχεία της ζωής του, συνεχίζουμε να είμαστε πρόσχαροι μαζί του αλλά χωρίς να μιλάμε. Τότε επιλέγει να δώσει έναν χαρακτηρισμό που προσδιορίζει και κάνει συγκεκριμένη πια την καθε κατάσταση.

Χωρίς να έχουμε στοιχεία για τα εισοδήματα του Γιάννη, από τα δεδομένα που μας δίνει σίγουρα τον εντάσσουμε σε μια εύπορη κατηγορια, με την άνεση να ξοδεύει χρήματα όχι μονο για τα απαραίτητα αλλά και για να καλύψει ανάγκες που δεν είναι στην πρώτη γραμμή. Επίσης τον εντάσσουμε στην κατηγορία που έχει χρήματα αλλά έχει και την διάθεση να τα ξοδέψει γιατί αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν πάντα. Μετά τον εαυτό του που ουσιαστικά τον ταυτίζει με την επιχείρησή του, αναφέρεται στην σύζυγό του ευδιάθετος κάνοντας μια χαριτωμένη αναφορά στην αγάπη της για το κόκκινο χρώμα. Αυτό είναι ένα σημείο κλειδί. Μαθαίνουμε χωρίς κόπο ένα από τα στοιχεία που ανοίγουν την θετική διάθεσή της συζύγου του. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την τοποθετεί αμέσως μετά τον εαυτό του μας δηλώνει ξεκάθαρα πόσο έντονη είναι η επιρροή της στις αποφάσεις του. 

 Έτσι λοιπόν έχουμε ένα πρώτο μοντέλο διαχείρισης ενός παραγωγικού ανθρώπου που ανάλογα με την περίπτωση παίζει τον ρόλο του καταναλωτή και ξέρουμε πώς να τον πλησιάσουμε, ενώ σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε είναι ψηφοφόρος. Αν τώρα κάνουμε αναγωγή σε ένα εκτεταμένο δείγμα πχ 1000 ανθρώπων τότε θα ανακαλύψουμε κοινά στοιχεία συμπεριφοράς και τρόπου σκέψης, στοιχεία εντελώς αντίθετα μεταξύ τους και μοτίβα αντιδράσεων σε συγκεκριμένα ερεθίσματα. Τότε είμαστε έτοιμοι να στήσουμε την στρατηγική marketing η οποία συνήθως κάθε 30-60 ημέρες θέλει προσαρμογές στην καθημερινότητα. Οι επιστήμονες της ομάδας μας, εκτελώντας μια συντεταγμένη στρατηγική που συνδυάζει προσέγγιση καταναλωτικών ομάδων, μελέτη της συμπεριφοράς τους, στατιστική ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και δημιουργία εξειδικευμένων εργαλείων marketing, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες μέσα στις οποίες η εταιρεία σας αφενός θα προσεγγίζει συνεχώς νέους πελάτες και αφετέρου θα προσαρμόζεται συνεχώς στις εξελίξεις της αγοράς βελτιώνοντας την εμπειρία τους. Οι εξελιγμένες πρακτικές μας σας βοηθούν να  δημιουργήσετε μοναδικές μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους τρέχοντες και τους υποψήφιους πελάτες σας.

Recommended Posts