Ένα οικόπεδο εικονικής ακίνητης περιουσίας στον διαδικτυακό κόσμο Decentraland πουλήθηκε για κρυπτονόμισμα αξίας ρεκόρ 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν την Τρίτη ο αγοραστής επενδυτής κρυπτογράφησης Tokens.com (COIN.NLB) και η Decentraland.

Το Decentraland είναι ένα διαδικτυακό περιβάλλον – που ονομάζεται επίσης “metaverse” – όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν γη, να επισκεφτούν κτίρια, να περπατήσουν και να γνωρίσουν ανθρώπους ως avatars.

 

Τέτοια περιβάλλοντα έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα φέτος, καθώς η πανδημία έκανε τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. Το ενδιαφέρον αυξήθηκε τον περασμένο μήνα όταν το Facebook άλλαξε το όνομά του σε Meta για να αντικατοπτρίζει την επικέντρωσή του στην ανάπτυξη προϊόντων εικονικής πραγματικότητας για το metaverse.

Το Decentraland είναι ένας συγκεκριμένος τύπος μετασύμπαντος που χρησιμοποιεί blockchain. Η γη και άλλα αντικείμενα στην Decentraland πωλούνται με τη μορφή μη ανταλλάξιμων μαρκών (NFTs), ένα είδος κρυπτογραφικού περιουσιακού στοιχείου.

Οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων αγοράζουν γη εκεί ως κερδοσκοπική επένδυση, χρησιμοποιώντας το κρυπτονόμισμα της Decentraland, MANA.

Μια θυγατρική της Tokens.com, που ονομάζεται Metaverse Group, αγόρασε ένα patch ακίνητης περιουσίας για 618.000 ΜΑΝΑ τη Δευτέρα, που αντιστοιχούσαν περίπου σε 2.428.740 $ εκείνη την εποχή, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Decentraland και μια δήλωση του Tokens.com. Η Decentraland είπε ότι ήταν η πιο ακριβή αγορά ενός οικοπέδου εικονικής ακίνητης περιουσίας στην πλατφόρμα.

Το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή “Fashion Street” του χάρτη του Decentraland και η Tokens.com είπε ότι θα χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία εκδηλώσεων ψηφιακής μόδας και την πώληση εικονικών ρούχων για avatars.

Αποτελείται από 116 μικρότερα αγροτεμάχια, μεγέθους 52,5 τετραγωνικών ποδιών το καθένα, καθιστώντας τη γη 6.090 εικονικά τετραγωνικά πόδια σε μέγεθος.

Ο Andrew Kiguel, Διευθύνων Σύμβουλος της Tokens.com, δήλωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα συμπληρώσουν την ακίνητη περιουσία που ήδη κατέχει η Metaverse Group.

Τον Ιούνιο, ένα οικόπεδο εικονικής γης στην Decentraland πουλήθηκε για 1.295.000 ΜΑΝΑ, αξίας 913.228 δολαρίων. Οι αγοραστές έχτισαν ένα εικονικό εμπορικό κέντρο για να πουλήσουν ψηφιακά ρούχα. Παρόλα αυτά η ομάδα μας επισκέφτηκε πολλές φορές αυτόν τον ιστότοπο έκτοτε και δεν εντοπίσαμε κανέναν αγοραστή και καμία πώληση.

Παρόλο που το ΜΑΝΑ είναι εξαιρετικά ασταθές εχει κερδίσει περίπου 400% αυτόν τον μήνα σύμφωνα με την Coinbase, σημειώνοντας άνοδο μετά την αλλαγή του ονόματος του Facebook. 

Recommended Posts